fbpx

Zonnepanelen & thuisbatterij

IMG20230503112730

Een degelijk ontworpen en uitgedachte zonnepaneel installatie is een goede investering waarmee je de hoge energieprijzen de baas kan. Bij Ezie is een installatie steeds maatwerk: in samenspraak met jou berekenen wij de optimale opstelling en omvormer-combinatie. 

Daar stopt het echter niet: de laatste generatie omvormers kan communiceren met warmtepompen en met autoladers om de zonne-energie zo veel mogelijk lokaal te gebruiken. Een slimme sturing voor deze apparaten is daarvoor noodzakelijk en een optimale manier om jouw investering te laten renderen. 

Met Ezie is jouw eigen energie opwekken eenvoudiger dan ooit.

IMG20230728114411

Je eigen opgewekte stroom zelf gebruiken is veel voordeliger dan deze te verkopen aan het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij zorg je ervoor dat de overschot aan groene stroom overdag gestockeerd wordt zodat je die ’s avonds kan gebruiken. Dit is de gemakkelijkste manier om jouw zelfconsumptie te verhogen. 

 

Nieuw! Bereken zelf je installatie

Aan de hand van onze nieuwe calculator bereken je zelf je zonnepanelen installatie. Vul de vragen in en na enkele minuten ontvang je ons voorstel op maat in je mailbox. Gemakkelijk, toch?

Onze realisaties

Transformatie naar Groene Energie: Een Ambitieuze renovatie

Bij dit unieke project hebben we een oud, groot huis helpen transformeren naar een duurzame energiebron. Hoewel het huis eerder al was gerenoveerd met nieuwe ramen, extra isolatie en een moderne warmtepomp, werd het elektrisch verbruik van de eigenaar, mede door een zwembad en een elektrische auto, een aandachtspunt.

We werden benaderd om de woning te voorzien van een krachtige zonne-energie-installatie. Na grondige evaluatie hebben we een systeem ontworpen met 31 hoogwaardige Trina Solar panelen van 425 Wp, gekoppeld aan een hybride Solis omvormer van 10 kW. Om de zelfvoorziening te optimaliseren en te zorgen voor energieopslag, installeerden we een Pylontech Force batterij van 24,86 kWh.

Met deze configuratie kan de eigenaar nu genieten van een significante hoeveelheid groene stroom, waardoor hij in staat is zijn huis te verwarmen, het zwembad te gebruiken en zijn auto op te laden met de energie opgewekt door zijn eigen dak.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bereken uw zonne-energiepotentieel met onze calculator:

 

Transformatie naar Groene Energie: Een Ambitieuze renovatie

Bij dit boeiende project kregen we de uitdaging om een appartementsgebouw bestaande uit 6 units te voorzien van zonne-energie. Het dakoppervlak van dit gebouw was beperkt, en de aanwezige lichtkoepels en ventilatiemonden maakten de opdracht extra uitdagend. De projectontwikkelaar had echter een duidelijke visie: de energie-efficiëntie van de appartementen moest aanzienlijk hoger zijn dan de wettelijke normen.

Na grondige analyse en meerdere simulaties van de zonnepaneelopstelling, slaagden we erin om een optimale configuratie te vinden. Ondanks de ruimtelijke beperkingen op het dak, hebben we voor elk appartement meer dan het wettelijk minimaal vereiste vermogen aan zonnepanelen kunnen installeren.

Dit project toont onze toewijding en expertise om zelfs in de meest uitdagende omstandigheden duurzame en efficiënte zonne-energieoplossingen te bieden.

Nieuwsgierig naar wat zonne-energie voor uw woning of project kan betekenen? Ontdek het met onze calculator:

Een driefasige hybride oplossing voor een 3x230V delta net aansluiting

Bij dit project troffen we een uitdagende technische situatie aan. De klant had een delta grid aansluiting (3x230V zonder N) in plaats van de gebruikelijke 3 x 400V aansluiting en wenste een driefasige hybride omvormer gecombineerd met een thuisbatterij. Meestal vraagt zo’n situatie om twee omvormers en fase compensatie via de digitale meter. Echter, we waren vastbesloten om de klant de elegante oplossing te bieden die hij zocht.

Na veel overleg en samenwerking met verschillende leveranciers en partners, vonden we de juiste oplossing: een driefasige hybride omvormer voorzien van speciale software, gecombineerd met een Pylontech low voltage batterij van 10 kWh. Op het dak werden 20 full black zonnepanelen van het merk Sonnex van 415 Wp geïnstalleerd in een oost-west opstelling

Dit project benadrukt ons streven om aan de specifieke behoeften van elke klant te voldoen, ongeacht de technische uitdagingen die op ons pad komen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bereken de mogelijkheden voor uw eigen project met onze calculator: